Meet: HERMAN - keuken manager

 

Herman is creatief, vrolijk en enthousiast. Hij kan snel schakelen als iets anders loopt dan verwacht en krijgt het dan toch voor elkaar. Dit komt doordat hij altijd zoekt naar oplossingen. Daarnaast is Herman altijd in voor een feestje ;-).

In België heeft hij de hotelschool gevolgd, met als specialisatie de klassieke Franse keuken. Om daarna voor een lange periode werkzaam te zijn in de catering. Toen hij in 2016 hoorde van de plannen voor een nieuw hotel, heeft hij een sprong in het diepe gewaagd en daarmee gekozen voor een nieuwe uitdaging: de hotellerie. ‘’De branding, locatie en het hoge service niveau maakt Hotel Nassau Breda echt uniek. De keuze was dus ook snel gemaakt.’’ Over vijf jaar hoopt Herman ergens te werken waar hij zijn liefde en passie voor het vak kwijt kan. Of dat dit binnen ons hotel is, of ergens anders, weet hij nog niet.

Doordat Herman hier vanaf 2016 al werkzaam is, heeft hij tijdens zijn eerste werkweek van dichtbij meegemaakt hoe een hotel wordt klaargestoomd voor de opening, ‘’Het was heel leuk om te zien hoe snel een hotel vorm kan krijgen binnen een week tijd.’’

Op de vraag wat Herman een bijzonder moment vond tijdens zijn werk, antwoordde hij: ‘’Op een zaterdag avond was voor een uur lang de stroom uitgevallen. Om toch diner te kunnen draaien voor onze gasten, is toen de keuze gemaakt om vanuit de keuken te barbecueën.’’ Hij ziet zichzelf als een ‘Sinner’, doordat hij het leuk vindt om de grenzen op te zoeken.

Volgens Herman vinden achter de schermen de leukste gesprekken plaats, ‘’De dynamiek onderling en het grappen en grollen is een leuke afwisseling op het harde werken.’’ Wanneer alles goed geregeld is voor de gast en de medewerkers, gaat hij met een voldaan gevoel naar huis. Dit is ook waar hij voor staat: zorgen dat zijn team goed functioneert en plezier/passie heeft in hun werk. Toen hij van iemand hoorde dat diegene het niet had gered zonder zijn steun, was dit voor hem een bevestiging dat wat hij doet, goed doet.