In de Bourgondische stad Breda is altijd wat te beleven. Is het niet aan de Grote Markt dan is het wel in één van de vele musea die de stad telt. Het fraaie groene stadspark en de vele singels die door de stad lopen geven Breda een gezellige en stadse uitstraling. Veel van de bezienswaardigheden bevinden zich in en om het centrum, waardoor alles goed bereikbaar is te voet. De vele historische gevels en panden geven elke straat een bijzonder uiterlijk.

Grote Markt Breda foto Mari+┬Żlle Houben.JPG

GROTE MARKT

Met name als het mooi weer is, is deze gezellige markt goed gevuld met mensen. Dit bruisende plein in het hart van het centrum staat dan ook bekend om zijn gezellige terrassen en goede eetgelegenheden. Bijzondere bezienswaardigheden die aan deze Grote Markt liggen zijn het oorlogsmonument Judith met het hoofd van Holofernes, het oude stadhuis waar nog regelmatig mensen trouwen en natuurlijk de Onze-Lieve-Vrouwekerk.
De Grote Markt bevindt zich op 4 minuten loopafstand van Hotel Nassau Breda. 

10235_Kasteel_van_breda_3.jpg

KASTEEL VAN BREDA

Al zeer vroeg in zijn geschiedenis staat dit kasteel met zijn prachtige slotgracht bekend om zijn warme band met leden uit het huis van Oranje-Nassau. Het kasteel werd omstreek 1350 gebouwd en diende als woonverblijf van de Hollandse edelman Jan van Polanen. Het kasteel van Breda heeft vele jaren de functie van militaire kazerne vervult. Tegenwoordig staat het kasteel bekend als instituut voor Militaire doeleinden en is het tijdens de Brabantse Kasteeldagen deels geopend voor publiek.

Meer informatie
Breda_20180812_101_3458.jpg

ONZE-LIEVE-VROUWEKERK

Midden in het centrum aan de Grote Markt staat het belangrijkste monument van de stad: de Grote Kerk. De start van de bouw begon rond het jaar 1410 en duurde enkele jaren. In de kapel liggen tientallen leden van de familie van Hendrik III van Nassau-Breda begraven. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn zeer fraai gedecoreerd. 

Meer informatie
Valkenbergpark Breda bewerkt  foto Mari+┬Żlle Houben.JPG

PARK VALKENBERG

Achter het Kasteel van Breda ligt het mooie stadspark Park Valkenberg. In dit heerlijke rustpunt van de stad vind je een schitterende fontein, restanten van verdedigingstorens, beelden van onder andere Hercules, het Baroniemonument en speelgelegenheden. 

Begijnhof Breda foto Jan Korebrits.jpg

BEGIJNHOF

Aan de rand van het Valkenberg park ligt het historische Begijnhof van Breda. Hier vind je kleine huisjes, een kerk en wat hofjes met daarin een kruidentuin. Omstreeks de twaalfde eeuw leefden hier katholieke vrouwen die hun leven in het teken van het geloof leidden. Vaak leefden zij vrij sober en simpel. De eerste huisjes werden rond 1535 gebouwd. Aan de Catharinastraat 29 is het Begijnhof Museum te vinden. 

Meer informatie
mtw8610-large_1160220985.jpeg

Stedelijk Museum Breda

Leer Breda kennen! In het Stedelijk Museum van Breda ontdek je de geschiedenis en kunst van Breda. Het museum is toegankelijk voor alle leeftijden en je kunt er vele inspirerende tentoonstellingen bewonderen. Het museum is gelegen op loopafstand van Hotel Nassau Breda, te vinden in een prachtig monumentaal pand. 

Meer informatie
mastbos-4025728_1920.jpg

Het Mastbos

Op zo’n 10 minuten rijafstand kun je het prachtige natuurgebied: Het Mastbos vinden. Of je nou van lange of korte wandelafstanden houdt, er is voor ieder wat wils! Wandel langs de eeuwen oude bomen en spot de mooiste dieren. Dwaal rond of volg een de wandelroutes!

Meer informatie
Efteling.jpg

Efteling

Ontdek de Efteling: een wereld vol wonderen! Met zijn vele attracties is het een van de grootste attractieparken van Nederland! Beleef betoverende momenten met het hele gezin. De Efteling biedt leuke activiteiten voor jong en oud. Een uniek park midden in de natuur.

Meer informatie
Beekse Bergen Giraffen.jpg

Safaripark Beekse Bergen

Ontdek Safaripark Beekse Bergen! Verken het park per bus, boot, auto of neem een van de wandelroutes en kom oog in oog te staan met wilde dieren. Een perfect dagje uit voor jong en oud. Bezoek ook Speelland Beekse Bergen, een heerlijke dag vol leuke en spannende wateractiviteiten!

Meer informatie
Nederland-Biesbosch-gele-bloemen.jpg

Nationaal Park Biesbosch

Natuurliefhebber? Breng dan zeker eens een bezoekje aan het Nationaal Park Biesbosch! De Biesbosch is een groot, uitgestrekt waterrijk gebied waar veel te doen is. Wandelen, zeilen, fietsen, kamperen of iets anders actiefs. Het park ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Hotel Nassau Breda.

Meer informatie
stalhouderij het fjordenpaard.jpg

Paardrijden in Het Mastbos

Geniet van de natuur langs een van de mooie ruiterpaden in het Mastbos. Op een unieke locatie aan het Mastbos is Stalhouderij het Fjordenpaard gevestigd. Zij bieden heerlijke bosritten aan voor beginners en gevorderden en altijd onder begeleiding. Ontdek samen met een Fjordenpaard dit betoverende bosgebied.

Meer informatie
SPOT_ONSTAGE_Teaser_video_16x9.00_31_28_14.Still002.jpg

ONSTAGE experience

ONSTAGE is de allereerste bezoekersattractie waar jij samen met vrienden, familie of collega's voor een uur de artiest in jezelf gaat ontdekken. In de sfeer van een dance festival stap je binnen een audiovisueel spektakel en gezellige bar.

Er zijn 7 interactieve ruimtes waar je doorheen loopt. Van een backstage bar tot fotostudio en een gouden kleedkamer, telkens wordt je verrast. Hier maak je mee hoe het is om op de mainstage te staan! 

Are you ready?

Meer informatie
Escape-City-Breda-bedrijfsuitje.jpg

City escape

Op zoek naar een spannende outdoor activiteit in Breda? De City Escape Breda is een uniek spel dat je door het historische centrum van Breda leidt. In deze spannende city game ontrafel je puzzels en ontmoet je 8 heldhalftige verzetsstrijders in Breda.

Meer informatie